ZO: 03:07 _ vanaf 13:30 uur_ Klassiek


14:00 uur

Lokaal Talent

Het Kunstkwartier herbergt vele talentvolle leerlingen. Dit jaar presenteren diverse leerlingen zich, als opening van Classique en Plein Public.  Voor hen een mooie uitdaging om zich op dit podium te presenteren, voor Lambertushof een mooie opmaat voor deze middag.

W. Wurm
Allegretto voor trompet en saxofoon
Oscar en Axel van de Sluis
F. Schubert
Impromptu no.4 opus 90
Birgit van den Eijnden, piano
L. Emera
Je vole
Birgit van den Eijnden, piano
Marlynn Verhoeven, zang
D. Milhaud
Introduction et final
uit suite voor viool, klarinet en piano dl 4
Florine Haagh, viool
Brennan de Graaf, klarinet
Marjola Lishi, piano

Het programma van deze dag is tot stand gekomen in samenwerking met stichting Lambertus Concerten en samengesteld door Rene Coolen.

14:40 uur

Gabriele Zemaityte (piano) & Leonid Nikishin (viool)

Leonid Nikishin werd geboren in Moskou en opgeleid in Rusland, het VK en Nederland en momenteel gevestigd in Den Haag. Hij was een van de oprichters en primarius van het bekroonde Babylon Quartet, een dynamisch strijkkwartet met een buitengewoon breed repertoire, met concerten in Nederland, Frankrijk, Portugal, Oostenrijk en Litouwen. Behalve met zijn kwartet treedt Leonid regelmatig op met een aantal ensembles en orkesten (vaak als concertmeester) waaronder het Grammy-winnende Metropole Orkest.

Leonid Nikishin besteedt ook veel energie en passie aan het lesgeven in viool en kamermuziek, waarbij hij studenten van alle leeftijden en niveaus helpt.

Gabriele Zemaityte is geboren in Vilnius, Litouwen. Zij begon met pianospelen op zesjarige leeftijd, toen zij haar studies begon aan de Nationale M. K. Ciurlionis Kunstschool in Vilnius. In 2019 voltooide Gabriele haar Masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium, Den Haag in de klas van Prof. Naum Grubert. In 2019 toerde Gabriele door China waar ze met een kamerorkest in meer dan twintig verschillende theaters optrad. Later dat jaar kreeg ze een beurs van de Litouwse Raad voor Cultuur voor het uitvoeren van hedendaagse kamermuziek voor viool en piano. In 2020 trad ze samen met de Nederlandse sopraan Maria Warenberg op in Podium Witteman.

Sinds 2017 heeft Gabriele het voorrecht om te mogen oefenen op een Bechstein vleugel die haar vriendelijk in bruikleen is gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

W.A. Mozart
Sonate voor viol en piano KV 378, deel 1
J. Brahms
Scherzo uit ‘F-A-E’ sonate
H. Weniawski
Legende
B. Bartok
6 Roemeense dansen

15:20 uur

Alex Jarrett (piano) & João Lucas (contrabas)

Alex Jarrett studeerde aan de Universiteit van Bangor en voltooide een multidisciplinair doctoraat, waaronder pianospel, dirigeren en een proefschrift over het leven en werk van de Franse componist en pedagoog Pierre Villette. Als pianist heeft hij talloze recitals gegeven, waaronder een uitvoering van Liszts Pianoconcert nr. 1 met het Bangor University Symphony Orchestra.

Alex was een aantal jaren lid van het National Youth Choir of Great Britain en het National Youth Chamber Choir. Hij was verschillende keren assistent-dirigent van de National Youth Choirs, waar hij werken voorbereidde voor John Rutter, Eric Whitacre en wijlen Sir David Willcocks.

João Lucas begon zijn studie contrabas in 2006 aan de Beira Interior Professional School of Arts. In 2011 schreef hij zich in aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag onder begeleiding van Quirijn van Regteren Altena. In 2017 rondde hij hier zijn masterstudie af en studeerde cum laude af met zijn uitvoering van het Divertimento van Nino Rota.

Als contrabas- en basgitarist heeft João zich toegelegd op 20e-eeuwse en geïmproviseerde muziek.

Hij is een van de oprichters van de band ‘Cat in a bag’; de groep bracht in 2019 hun debuutalbum uit bij Clean Feed Records. Het album werd door het tijdschrift Jazz.pt en Jazz Times beschouwd als een van de beste albums van 2019.

Z. Kodaly
7 Epigrams
A. Desenclos
Aria et Rondo

16:00 uur

Gulmira Issabekova & Laura Balicov (piano 4 handen)

Gulmira Issabekova is geboren in Astana(Kazachstan). Daar begon ze op 5-jarige leeftijd haar muziekopleiding aan de Music Academy Astana.
In 2009 ging ze naar de vooropleiding van het ‘P.I. Tschaikovsky’ conservatorium in Moskou en werd al na 1 jaar toegelaten tot de hoofdopleiding met een beurs, waar zij in 2014 afstuderde met lof.
Ze speelde reeds in The Bolshoi Hall, Small Philarmonic Hall en Rachmaninov Hall en gaf concerten in Rusland, Kazachstan, Nederland, Duitsland en Turkije.
Ze heeft deelgenomen aan diverse masterclasses in Frankrijk, Turkije, Italië en Zweden en na een masterclass in 2014 bij Naum Grubert werd uitgenodigd voor haar vervolgstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voor haar Master, die zij op 12 juni 2018 behaalde

Laura Balicov is een klassieke pianiste. Ze heeft piano gestudeerd in de Republiek Moldavië en vervolgde haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Naum Grubert en studeerde af in 2021. Ze won diverse prijzen bij concoursen in Moldavië, Roemenië, Polen en andere landen en trad op in beroemde zalen zoals: Sint-Petersburg Philharmonic, Organ Hall (Chisinau, Moldavië), The Brasov Philharmonic (Roemenië) en Chopin’s Museum (Polen). Naast de concerten en studie geeft Laura pianolessen aan kinderen en volwassenen.

W.A. Mozart
Molto presto uit Sonata Bes groot
L. von Beethoven
Allegro molto uit Sonata D groot
F. Schubert
Kindermarch
J. Brahms
Hongaarse dans nr 1 g klein
E. Grieg
Anitra’s dans uit Peer Gynt
S. Rachmaninov
Waltz uit 6 Morceaux
A. Khachaturian
Waltz uit opera Maskerade
J. Brahms
Hongaarse dans nr 5 fis klein
J. Brahms
Hongaarse dans nr 11 d klein
J. Brahms
Hongaarse dans nr 2 d klein

16:40 uur

Gabriele Zemaityte (piano) & Mariana Pimenta (sopraan) & Carolina Meneses João (sopraan)

Mariana Pimenta werd geboren op het eiland Madeira (Portugal) en begon haar muzikale reis bij het lokale kinderkoor op 7-jarige leeftijd. Na een opleiding aan de Universiteit van Aveiro specialiseerde ze zich vervolgens in Oude Muziek aan het Koninklijk Conservatorium, een studie die zij cum laude afsloot. Ze werkt regelmatig op het eiland Madeira, en zij is o.a. freelance lid van het Radio Koor Nederland.

Ook werkte Mariana onder leiding van namen als Gustavo Dudamel en Valery Gergiev, en zong in verschillende landen zoals Portugal, Nederland, België, Italië, Duitsland, Ecuador en Japan.

Carolina Meneses João komt ook van het eiland Madeira (Portugal) en begon haar muziekstudie op 8-jarige leeftijd aan het Madeira Music Conservatory, waar ze 14 jaar bleef. Na haar studie klassieke zang aan de Portugese Katholieke Universiteit, die in 2013 werd afgesloten, ging Carolina naar het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

In februari 2017 liep ze stage bij het Omroepkoor voor een project met onder meer het Requiem van G. Fauré in het Concertgebouw. Later dat jaar werkte zij mee aan de première de opera Carmen van G. Bizet (Frasquita) in “Het Lichtruim” in Bilthoven.

In januari 2021 bracht Carolina haar eerste album ‘Idílio’ uit als onderdeel van het project ‘Novos Talentos’ van het Madeira Conservatorium.

G. Fauré
Puisqu’ici bas Tarantelle
C. Santoro
Acalanto da Rosa
E. Chausson
La nuit
F. de Lacerda
Des Papillons de jour
A. Fragosa
Morena
Canção
Perdida
W. Henrique
Uirapuru (Canção Amazónica)
F. Branco
Idílio
F. Branco
Contrastes
J. Ovalle
Azulão