Lokaal Talent / 14.00-14.30 uur
De Talentstroom van Kunstkwartier herbergt leerlingen die bovengemiddeld getalenteerd zijn. Maar talent alleen is niet genoeg: veel oefenen, doorzetten en het geleerde onder de aandacht brengen is daarbij natuurlijk ook van belang. Dit jaar presenteren diverse leerlingen zich, als opening van Classique en Plein Public. Voor hen een mooie uitdaging om zich op dit podium te presenteren, voor Lambertushof een mooie opmaat voor deze middag.
Met Axel van de Sluis (saxofoon), Marlynn Verhoeven (zang), Shushan Mechitaryan (zang), Marlynn en Shushan, Naomi Zweegers (cello) en Marc Basten (accordeon)
Anastasiya Akinfina (piano) & Stanislav Degtyarev (cello) / 14.40-15.10 uur
De prachtige combinatie van cello en piano heeft een oneindige variatie in klank: de diepe en warme toon van de cello en de verreikende harmonische en ritmische pianotextuur verrassen nog steeds met nieuw geluid in divers repertoire voor de combinatie van cello en piano.
De musici hebben allebei een klassieke achtergrond. Zij hebben hun opleidingen genoten aan de wereldberoemde conservatoria van Amsterdam, Moskou, Den Haag en Maastricht. Hoewel beiden klassiek zijn geschoold, hebben zij door de jaren heen in veel verschillende stijlen opgetreden. Anastasiya en Stanislav hebben ook gespeeld met verschillende orkesten en koren, in andere instrumentale of vocale ensembles. Zij delen graag hun enthousiasme voor muziek met het publiek!
Anastasiya, geboren in Moskou (Rusland) in 1990, begon piano te studeren op zesjarige leeftijd. In 2006, toen ze naar de pianoklas van de Gnessin Special Music School ging, begon ze ook klavecimbel te studeren. Van 2009 – 2014 studeerde ze aan het Moskouse Tsjaikovski Conservatorium piano, kamermuziek, pianoforte, klavecimbel en basso continuo.
Stanislav begon met zijn muzikale studie op 5-jarige leeftijd op cello, piano en fluit. Vanaf deze leeftijd begon hij kennis te maken met het podium. Hij won veel prijzen op regionale concoursen en nam deel aan lokale festivals. Op zijn 15e trad hij toe tot het Gnessin Music College in Moskou als cellist. Vanaf die periode begon hij zich zeer te interesseren voor kamermuziek. Toen hij 19 was, trad hij toe tot de Russische Gnesins Music Academy. Tegenwoordig studeert hij aan het Conservatorium van Maastricht bij prof. Gustav Rivinius en is hij lid van het Eurasia Quartet.
L. v. Beethoven – Sonate in F voor piano en cello opus 17, Allegro moderato–Poco Adagio quasi –Rondo: Allegro moderato
C. Saint-Saëns – “De Zwaan” uit “Carnaval des Animaux”
S. Rachmaninoff – Vocalise opus 34 nr. 14
G. Goltrmann – Capriccio opus 24
Heliosfero, Takako Kunugi (fagot) & Rebecca Huber (viool) / 15.20-15.50 uur
Heliosfero is een nieuw ensemble en muziekacademie met als doel muziek naar een nieuw publiek en studenten over de hele wereld te brengen. “Heliosfero” is Esperanto voor “heliosfeer”, de zonnebol van ons zonnestelsel. Deze naam, in de internationale taal van de wereld, verwijst naar het bereik van onze muziek tot nu toe: met Voyager-sondes zijn enkele van de beroemdste muziekstukken vanaf de aarde door de ruimte net buiten de heliosfeer getransporteerd.
De naam weerspiegelt Heliosfero’s ambitie om zo ver mogelijk te reiken om de schoonheid van klassieke muziek naar iedereen te brengen. Heliosfero treedt op in verschillende omgevingen, van traditionele concertzalen tot meer intieme plaatsen zoals galerijen, cafés en privéwoningen.
Takako Kunugi (fagot) werd geboren in Japan en begon haar studie moderne fagot aan de Tokyo National University of Fine Arts and Music. Na haar afstuderen ontdekte ze de barokfagot en de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Nadat Takako naar Amsterdam was verhuisd, studeerde ze bij Ronald Karten en Benny Aghassi aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze in 2011 cum laude haar masterdiploma behaalde en een jaar later haar bachelor barokfagot.
Takako treedt regelmatig op als solofagottist met enkele van ’s werelds meest toonaangevende musici, orkesten en ensembles.
Rebecca Huber (viool) is een violiste die gepassioneerd is om muziek naar een zo groot mogelijk nieuw publiek te brengen. Rebecca treedt op met tal van kamerensembles en orkesten in Europa, Amerika en Mexico, waaronder B’Rock in België, het Richter Ensemble , La Fontagara en Cepromusic.
Rebecca geeft veel les in Amerika en Europa en doceert momenteel strijkkwartetten, PPP en pedagogiek voor barokviolisten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is regelmatig gastdocent aan UNAM in Mexico City. Ook is zij artistiek leider van Heliosfero.
N. Paganini – Duetto Nr. 2 voor viool en fagot, Largo – Allegro moderato – Rondo(Allegro moderato)
N. Paganini – Duetto Nr. 3 voor viool en fagot, Allegro con brio poco scherzando – Tempesta – Petite Romance. (Larghetto) – Polacchina: (Andantino con grazia)
Anastasiya Akinfina (piano) / 16.00-16.30 uur
Anastasiya, geboren in Moskou (Rusland) in 1990, begon piano te studeren op zesjarige leeftijd. In 2006, toen ze naar de pianoklas van de Gnessin Special Music School ging, begon ze ook klavecimbel te studeren. Van 2009 – 2014 studeerde ze aan het Moskouse Tsjaikovski Conservatorium piano, kamermuziek, pianoforte, klavecimbel en basso continuo.
Anastasiya is een veelzijdig vertolker, zowel in solospel als in kamer- en orkestmuziek. Haar repertoire omvat muziek van de late renaissance tot nu. Sinds 2016 studeerde ze pianoforte, klavecimbel en basso continuo in Nederland onder leiding van Richard Egarr, Menno van Delft, Patrick Ayrton en Fabio Bonizzoni, en pianoforte bij Bart van Oort en Petra Somlai aan het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Haag.
In 2019 behaalde Anastasiya haar masterdiploma klavecimbelspel en in 2020 het Artist’s Certificate pianofortespel aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Op dit moment geeft Anastasiya les in Den Haag en geeft ze concerten in Nederland en omgeving.
J.S. Bach – Prelude in C, BWV 846
J.S. Bach – Adagio uit Concert in d naar A. Marcello, BWV 974
L. van Beethoven – Sonata in E opus 14 nr. 1, Allegro-Allegretto-Rondo:Allegro comodo
A. Dvořák Humoresque
Noëlle Drost (sopraan) & Gulmira Issabekova (piano) / 16.40-17.10 uur
Sopraan Noëlle Drost (1999) is een veelzijdige klassieke zangeres. Ze begon op achtjarige leeftijd met pianospelen, waarvoor ze in 2014 werd aangenomen op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Marlies van Gent. Ze won meerdere prijzen bij onder andere het Prinses Christina Concours, maar toch merkte ze na een paar jaar dat haar passie ergens anders lag en ontdekte ze dat ze van zingen echt gelukkig werd.
Sinds september 2017 begon Noëlle dan ook zanglessen te volgen. Al snel werd haar zang opgemerkt en won ze begin 2018 de Gaudeamus Prijs voor de beste uitvoering van een hedendaagse compositie tijdens het Prinses Christina Concours in Den Bosch en in 2019 won ze een tweede prijs tijdens het Prinses Christina Concours en is ze doorgedrongen tot de Nationale Halve Finale. Verder heeft ze prijzen gewonnen als finalist van de International Student Liedduo Competition 2022, waaronder de ‘Vrienden van het Lied’ award en is ze laureaat van Classic Young Masters. Recentelijk behaalde zij haar Bachelor Zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag cum laude mét aantekening.
Gulmira Issabekova is geboren in Astana (Kazachstan). Daar begon ze op 5-jarige leeftijd haar muziekopleiding aan de Music Academy Astana. In 2009 ging ze naar de vooropleiding van het ‘P.I. Tschaikovsky’ conservatorium in Moskou en werd al na 1 jaar toegelaten tot de hoofdopleiding met een beurs, waar zij in 2014 afstuderde met lof.
Ze speelde reeds in The Bolshoi Hall, Small Philarmonic Hall en Rachmaninov Hall en gaf concerten in Rusland, Kazachstan, Nederland, Duitsland en Turkije. Ze heeft deelgenomen aan diverse masterclasses in Frankrijk, Turkije, Italië en Zweden en na een masterclass in 2014 bij Naum Grubert werd uitgenodigd voor haar vervolgstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voor haar Master, die zij op 12 juni 2018 behaalde
F. Poulenc – Montparnasse
S. Barber – Uit de cyclus op. 13:
F. Schubert – Die Junge Nonne
E. Grieg – Sechs Lieder op. 48