Cinema en Plein Public


Dit is het begin van onze nieuwe site. Binnenkort is hier weer alles te vinden over de evenementen die Stichting Lambertushof organiseert.

Cinema en Plein Public 2019

is op vrijdag 23 en

zaterdag 24 augustus.

met direct daarna op zondag 25 augustus Musique en Plein Public.

film en muziek allemaal in één weekend!

 

Toegang gratis
Horeca open vanaf 20:00, aanvang films bij voldoende duisternis, tegen 21:00

 

 

Breaking News

We hebben een leuke verrassing voor de vroege bezoekers van Cinema en Plein Public!

Vóór de start van de films op vrijdag- en zaterdagavond kunnen bezoekers genieten van lekkere drankjes en hapjes. Daarnaast hebben we ook entertainment geregeld, passend bij de films.

Op vrijdagavond komt zanger en gitarist Davey Steevens live op de Lambertushof om de sfeer en muzikaliteit nog verder te verhogen.

Op zaterdagavond komt Dansschool Hellendoorn uit Someren een gratis dansworkshop (salsa) verzorgen. Lekker dansen dus, maar heb je twee linkervoeten is dat geen probleem: dan valt er – met een drankje in de hand – genoeg te zien op de dansvloer.

 

Sing Street

Vrijdag 23 augustus

Sing Street

‘Sing Street’ speelt zich af in 1985 waar we de 14-jarige Conor (Ferdia Walsch-Peelo) volgen die, als zijn ouders het niet meer kunnen betalen, van een privéschool naar een ruige openbare school in Dublin verkast. Op school krijgt hij te maken met een strenge hoofdmeester en thuis doen z’n ouders niks anders dan ruzie maken. Zijn ontsnapping is de muziek, waarvan hij de basis van zijn oudere broer Brendan (Jack Reynor) meekrijgt. Als hij de mooie Raphina (Lucy Boynton) tegenkomt is Conor op slag verliefd. Hij vraagt of ze in de videoclip van z’n band wil spelen. Conor zal snel moeten handelen om een formatie samen te stellen, want de band waar hij het over heeft om indruk te maken op Raphina, bestaat namelijk nog niet.

 

Jaar: 2016

Land: Ierland

Regie: John Carney

Cast: Ferdia Walsh-Peelo, Lucy Boynton, Jack Reynor

 

Recensies:

Rick Schuttinga, De Filmrecensent: 9/10. “De soundtrack is fantastisch en laat je nog dagen nagenieten.” “Hou je van hartverwarmende films of kun je simpelweg wel wat positiviteit in je leven gebruiken? Sing Street is de film voor jou.”

Cinemagazine: 4,5/5. “ronduit schandalig dat een bescheiden meesterwerk als ‘Sing Street’ zo weinig aandacht genoot.” “Waar te beginnen met de vele wonderen die deze film huist. De nummers zijn geweldig en hebben allemaal een eigen sound.” “De film schiet op vrijwel alle vlakken raak … en weet de kijker voor de gehele lengte te boeien. ”

Joost Broeren, De Filmkrant: “Een beetje zoals een goed liefdesliedje: compleet waarachtig, en toch grootser dan de realiteit.”

Trailer

 

La La Land

Zaterdag 24 augustus

La La Land

Het verhaal volgt Sebastian en Mia, die nader tot elkaar komen doordat ze een gemeenschappelijk verlangen hebben om datgene te doen waar ze van houden. Maar wanneer het succes op de loer ligt, worden ze geconfronteerd met enkele keuzes die hun liefdesrelatie op het spel zet en waarbij hun gekoesterde dromen dreigen verscheurd te worden.

 

Jaar: 2016

Land: Verenigde Staten

Regie: Damien Chazelle

Cast: Ryan Gosling, Emma Stone, J.K. Simmons

 

Awards:

6 Oscars, waaronder die voor beste regisseur en beste actrice

7 Golden Globes, waaronder die voor beste regisseur

5 BAFTA Awards, waaronder die voor beste film, beste regisseur en beste actrice

8 Critics’ Choice Awards, waaronder die voor beste film en beste regisseur

 

Recensies:

Ab Zagt, Algemeen Dagblad: 5/5. “Halsoverkop verliefd op La La Land.” “Nu al een klassieker.” “Een feest om naar te kijken.”

Pauline Kleijer, De Volkskrant: 4/5. “Onmogelijk niet éven te geloven in filmmagie.”

Ewoud Ceulemans, De Morgen: “Mooier dan de meest stoutmoedige dromen.” “Even briljant als geniaal.”

Trailer