Pop, Rock & Blues


Zaterdag 1 juli 2023

16:00 – hof open voor bezoekers

Misses Monday (16.30 – 17.30 uur)

Feel good, energiek en herkenbaar speelt Misses Monday de muziek van Beth Hart, Raconteurs, Fleetwood Mac, Adele, Kate Bush maar ook ABBA en vele anderen. Niet de bekende covers maar de pareltjes van grootheden uit de pop-, rock- en blueshistorie. Covers met een eigen twist die de liefhebbers zullen waarderen. De Somerense zussen Sara en Eline zingen en spelen, samen met ervaren bandleden, de sterren van de hemel!

www.soundcloud.com/missesmondaymusic, www.facebook.com/missesmondaymusic

Forre Sterra (18:00-19:00)

Verhalende teksten en eigenzinnige gitaarsongs: dáár staat Forre Sterra voor. De Helmondse Britpop/Indierock band, bestaande uit broers Lennert & Milan Klaui en Mike Huijbregts, haalt inspiratie uit bands als Supergrass en Johan met hun Beatlesque melodieën en een voorliefde voor “all things weird”.

In het voorjaar van 2020 brengt de groep hun debuutalbum “Aliens In A Digital World” uit, een plaat die met thema’s zoals verlies en eenzaamheid naadloos op dat jaar aansluit.

In 2021 komt de groep terug met de single For You, dat met zijn zomerse en vrolijke geluid een nieuwe richting voor de band inluidt. Shows in poppodium Volt en het voorprogramma van Voltage volgen. Met het in 2022 verschenen album “Life In A Fish Bowl” op zak stonden de mannen in de Cacaofabriek en op de main stage van Eurosjopper Festival.

Media over Forre Sterra: “Mooi dat het experiment niet wordt geschuwd; er is ruimte voor extra elementen als percussie, samples, diverse keyboards, etc. Knap gedaan (…) Life In A Fish Bowl bevat een aantal fijne tracks die het beluisteren meer dan waard zijn” – Festivalinfo

www.forresterraofficial.com, www.facebook.com/forresterraofficial

Invitation to the Blues (19:30-20:30)

Uitgegroeid van combo naar 7-mans formatie speelt Invitation to the Blues hun interpretatie van een aantal van Tom Waits’ mooiste liedjes.

Tom Waits is een Amerikaanse singer/songwriter, muzikant en acteur, die in 1973 doorbreekt met het album Closing Time. Sindsdien bracht hij zo’n 30 albums uit, zijn laatste in 2011. Zijn karakteristieke stem kan omschreven worden als een lage, rauwe, bijna grommende stem, soms hees als een fluisterzanger. Sfeervolle muziek van een pianist/zanger in een mottige bar, die iedereen melancholiek stemt door zijn weemoedige thema´s, zijn doorrookte stem, die verhaalt over een koude, harde wereld buiten. Barman, doe mij er nog maar zo eentje. Dat soort muziek.

Invitation tot he Blues bestaand uit Udo Holtappels (piano), Steffen Pauws (contrabas), Marc Roosen (zang), Wim van den Hout (cello), Mario Graat (saxofoon), Maarten van Neerven (drums en percussie) en Mark de Groot (gitaar).

“Cause hell is boiling over and heaven is full. We’re chained to the world and we all gotta pull”

www.facebook.com/people/Invitation-to-the-blues/100028877934477/

BGENDA (21:00-22:15)

BGENDA covert de grootse rock- en blueshits van de jaren ’60, ’70 en ’80. BGENDA bestaat uit vier bekende muzikanten die samen een passie voor muziek delen en daarmee het publiek willen vermaken. Hun enthousiasme is zodanig dat ze van geen ophouden weten.

BGENDA bestaat uit Petry Martens (zang), Peter Martens (drums), Peter Verberne (basgitaar), Jerry Vermeer (gitaar en zang) en Yves Ketelaars (gitaar). Yves is de getalenteerde kleinzoon van Jerry.

Het repertoire varieert van Santana tot CCR, van Jefferson Airplane tot Eagles, van Amy Whinehouse tot Golden Earring en van The Doobie Brothers tot Joe Bonamassa.

www.facebook.com/bgenda.coverband